Шесторка ухапшена у акцији "Транспорт" иде мјесец дана иза браве

Н.Т.
Шесторка ухапшена у акцији "Транспорт" иде мјесец дана иза браве

САРАЈЕВО - Суд БиХ одредио је притвор за шест ухапшених у акцији "Транспортер" које терете да су се бавили организованим шверцом накотика, потврдио је "Гласу Српске" тужилац Тужилаштва БиХ Дубравко Чампара.

Тако су иза решетака на мејсец дана завршили Бојан Цвијетић,  који је био  савјетник Драгана Мектића у вријеме његовог мандата као министра безбједности БиХ, ѕатим суспендовани полицијски инспектор Младен Миловановић, Саша Рађевић, Александар Николић, Иван Јурић и Драган Кресојевић. Притвор им је одређен због опасности од бјекства и да би боравком на слободи могли ометати истрагу, прикривати доказе, утицати на свједоке или саучеснике, као и поновити кривично дјело или довршити започето.

У акцији "Транспортер"  приведено је било укупно девет особа и заплијењено 303 килограма сканка, те 56 килограма кокаина.Трага се још увијек за власником кафића "План Б" у Бањалуци Петром Дукићем, кога тужилаштво терети да је набављао дрогу за Бањалуку и у чијем комбију је нађен сканк. Осумњичене терете  да су дужи период вршили међународно кријумчарење и неовлаштен промет опојних дрога са подручја западног Балкана према земљама ЕУ, као и са подручја земаља ЕУ према БиХ и земљама региона. Цвијетић је био у врху међународне криминалне организације која је преко нарко картела из Јужне Америке набављала кокаин "на тоне" и преко Европе га довозила у БиХ, а код њега је нађен повјерљив документ о криминалним организацијама са подручју Балкана.

Акцијом је акцијом обухваћен и  Радислав Тешић.

Осумњичени су скупоцијена возила користили као полог за куповину дроге на подручју Албаније и Црне Горе.  Терете их да су марихуану шверцовали из Албаније преко Косова и Црне Горе у БиХ и даље у ЕУ, а кокаин у обрнутом смјеру.

Током акције претресено је 20 локација у БиХ, односно на подручју Бањалучке регије, Сарајевског и Тузланског кантона у ФБиХ. Сазнајемо да су у Бањалуци претресени предузећа "21 Мај" и "Милко" у власништву Бојана Цвијетића, као и просторије које користи и Дукић.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана