Šestorka uhapšena u akciji "Transport" ide mjesec dana iza brave

N.T.
Šestorka uhapšena u akciji "Transport" ide mjesec dana iza brave

SARAJEVO - Sud BiH odredio je pritvor za šest uhapšenih u akciji "Transporter" koje terete da su se bavili organizovanim švercom nakotika, potvrdio je "Glasu Srpske" tužilac Tužilaštva BiH Dubravko Čampara.

Tako su iza rešetaka na mejsec dana završili Bojan Cvijetić,  koji je bio  savjetnik Dragana Mektića u vrijeme njegovog mandata kao ministra bezbjednosti BiH, ѕatim suspendovani policijski inspektor Mladen Milovanović, Saša Rađević, Aleksandar Nikolić, Ivan Jurić i Dragan Kresojević. Pritvor im je određen zbog opasnosti od bjekstva i da bi boravkom na slobodi mogli ometati istragu, prikrivati dokaze, uticati na svjedoke ili saučesnike, kao i ponoviti krivično djelo ili dovršiti započeto.

U akciji "Transporter"  privedeno je bilo ukupno devet osoba i zaplijenjeno 303 kilograma skanka, te 56 kilograma kokaina.Traga se još uvijek za vlasnikom kafića "Plan B" u Banjaluci Petrom Dukićem, koga tužilaštvo tereti da je nabavljao drogu za Banjaluku i u čijem kombiju je nađen skank. Osumnjičene terete  da su duži period vršili međunarodno krijumčarenje i neovlašten promet opojnih droga sa područja zapadnog Balkana prema zemljama EU, kao i sa područja zemalja EU prema BiH i zemljama regiona. Cvijetić je bio u vrhu međunarodne kriminalne organizacije koja je preko narko kartela iz Južne Amerike nabavljala kokain "na tone" i preko Evrope ga dovozila u BiH, a kod njega je nađen povjerljiv dokument o kriminalnim organizacijama sa području Balkana.

Akcijom je akcijom obuhvaćen i  Radislav Tešić.

Osumnjičeni su skupocijena vozila koristili kao polog za kupovinu droge na području Albanije i Crne Gore.  Terete ih da su marihuanu švercovali iz Albanije preko Kosova i Crne Gore u BiH i dalje u EU, a kokain u obrnutom smjeru.

Tokom akcije pretreseno je 20 lokacija u BiH, odnosno na području Banjalučke regije, Sarajevskog i Tuzlanskog kantona u FBiH. Saznajemo da su u Banjaluci pretreseni preduzeća "21 Maj" i "Milko" u vlasništvu Bojana Cvijetića, kao i prostorije koje koristi i Dukić.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana