Расписан литерарни конкурс "Градишко прољеће"

Срна
Foto: Срна

ГРАДИШКА - Фестивал дјечијег литерарног стваралаштва "Градишко прољеће", односно литерарни конкурс за основце и средњошколце отворен је данас и трајаће до 1. јуна.

Завршна манифестација Фестивала, који организује Културни центар Градишка, биће одржана средином јуна, када ће бити проглашени најбољи радови и награђени њихови аутори.

Директор Културног центра Мирослав Вуковић рекао је да конкурс симболично расписују на почетку прољећа, на Свјетски дан поезије, 21. март, додајући да Фестивал дјечијег литерарног ставралаштва организују већ седам година, да су претходни били успјешни, те да ове године очекују да ће и по квалитету и по броју пристиглих радова бити још успјешнији.

Радове основаца и средњошколаца, у категоријама поезије и прозе, оцјењиваће стручни жири који чине професори српског језика и књижевности, Дарио Гвозден, Слађана Дринић и Милена Грбић.

По три најбоља рада биће награђена новчано са по 300, 200 и 100 КМ, а одабрани радови биће и ове године објављени у збирци "Први кораци".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана