Raspisan literarni konkurs "Gradiško proljeće"

Srna
Foto: Srna

GRADIŠKA - Festival dječijeg literarnog stvaralaštva "Gradiško proljeće", odnosno literarni konkurs za osnovce i srednjoškolce otvoren je danas i trajaće do 1. juna.

Završna manifestacija Festivala, koji organizuje Kulturni centar Gradiška, biće održana sredinom juna, kada će biti proglašeni najbolji radovi i nagrađeni njihovi autori.

Direktor Kulturnog centra Miroslav Vuković rekao je da konkurs simbolično raspisuju na početku proljeća, na Svjetski dan poezije, 21. mart, dodajući da Festival dječijeg literarnog stavralaštva organizuju već sedam godina, da su prethodni bili uspješni, te da ove godine očekuju da će i po kvalitetu i po broju pristiglih radova biti još uspješniji.

Radove osnovaca i srednjoškolaca, u kategorijama poezije i proze, ocjenjivaće stručni žiri koji čine profesori srpskog jezika i književnosti, Dario Gvozden, Slađana Drinić i Milena Grbić.

Po tri najbolja rada biće nagrađena novčano sa po 300, 200 i 100 KM, a odabrani radovi biće i ove godine objavljeni u zbirci "Prvi koraci".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana