Промовисан роман Јелене Бачић Алимпић “Клетва”

Срна
Промовисан роман Јелене Бачић Алимпић “Клетва”

ПРИЈЕДОР - Поводом Дана Народне библиотеке “Ћирило и Методије”, у Приједору је вечерас промовисан роман “Клетва”, ауторке Јелене Бачић Алимпић из Новог Сада.

Ријеч је о њеном 12. роману који је јуче имао београдску промоцију.

“Након два претходна романа, овом књигом се враћам на простор бивше Југославије, тачније у Војводину, где причам причу о породици Станимировић. Желела сам овом књигом да поручим да, без обзира на све наше страхове и мутна времена у којима живимо или смо живели, најважније је да останемо људи. То је топла људска порука у доба кад немамо времена једни за друге, ни да упутимо узајамно лепу ријеч, ни да загрлимо некога. Својим књигама трудим се да нас поново зближим”, рекла је Алимпићева.

Директор приједорске библиотеке Гордана Вила навела је да ова установа тродневним активностима обиљежава Дан словенске писмености и Ћирила и Методија, по којима је добила име.

“Наградили смо највјерније читаоце библиотеке и посјетиоце Градске читаонице, рестаурирали превод са француског језика књиге Октава Мирбоа жСебастијан Рокж, а данас, на сам Дан библиотеке, част нам је да смо угостили Јелену Бачић Алимпић”, нагласила је Вила.

Начелник градског Одјељења за друштвене дјелатности Моња Касаловић изјавила је да је Народна библиотека “Ћирило и Методије” једна од пет установа културе које су активне у граду и доприносе развоју културе, умјетности и књижевности.

“Наша матична библиотека дала је допринос, ове године посебно. Припремила је петнаестак програма у 2022, која је година културе у Приједору. Наша библиотека сарађује са вртићем, основним и средњим школама и сматрамо да је допринос ове установе на плану културе веома значајан”, истакла је Касаловићева.

Свечаности којима се ове године обиљежава Дан Народне библиотеке “Ћирило и Методије” завршавају се сутра, када ће од 13.00 часова у Основној школи “Десанка Максимовић” бити представљена књига дјечије поезије “Четири другара”, аутора Стојана Шашића из Приједора.

У Позоришту Приједор ће од 19.00 часова бити одржани “18. Мајски сусрети” - књижевна манифестација посвећена промоцији младих аутора, овог пута из Бањалуке, Новог Града и Приједора. Вече ће употпунити музичка подршка мушке пјевачке групе Удружења за очување традиције Приједор.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана