Promovisan roman Jelene Bačić Alimpić “Kletva”

Srna
Promovisan roman Jelene Bačić Alimpić “Kletva”

PRIJEDOR - Povodom Dana Narodne biblioteke “Ćirilo i Metodije”, u Prijedoru je večeras promovisan roman “Kletva”, autorke Jelene Bačić Alimpić iz Novog Sada.

Riječ je o njenom 12. romanu koji je juče imao beogradsku promociju.

“Nakon dva prethodna romana, ovom knjigom se vraćam na prostor bivše Jugoslavije, tačnije u Vojvodinu, gde pričam priču o porodici Stanimirović. Želela sam ovom knjigom da poručim da, bez obzira na sve naše strahove i mutna vremena u kojima živimo ili smo živeli, najvažnije je da ostanemo ljudi. To je topla ljudska poruka u doba kad nemamo vremena jedni za druge, ni da uputimo uzajamno lepu riječ, ni da zagrlimo nekoga. Svojim knjigama trudim se da nas ponovo zbližim”, rekla je Alimpićeva.

Direktor prijedorske biblioteke Gordana Vila navela je da ova ustanova trodnevnim aktivnostima obilježava Dan slovenske pismenosti i Ćirila i Metodija, po kojima je dobila ime.

“Nagradili smo najvjernije čitaoce biblioteke i posjetioce Gradske čitaonice, restaurirali prevod sa francuskog jezika knjige Oktava Mirboa žSebastijan Rokž, a danas, na sam Dan biblioteke, čast nam je da smo ugostili Jelenu Bačić Alimpić”, naglasila je Vila.

Načelnik gradskog Odjeljenja za društvene djelatnosti Monja Kasalović izjavila je da je Narodna biblioteka “Ćirilo i Metodije” jedna od pet ustanova kulture koje su aktivne u gradu i doprinose razvoju kulture, umjetnosti i književnosti.

“Naša matična biblioteka dala je doprinos, ove godine posebno. Pripremila je petnaestak programa u 2022, koja je godina kulture u Prijedoru. Naša biblioteka sarađuje sa vrtićem, osnovnim i srednjim školama i smatramo da je doprinos ove ustanove na planu kulture veoma značajan”, istakla je Kasalovićeva.

Svečanosti kojima se ove godine obilježava Dan Narodne biblioteke “Ćirilo i Metodije” završavaju se sutra, kada će od 13.00 časova u Osnovnoj školi “Desanka Maksimović” biti predstavljena knjiga dječije poezije “Četiri drugara”, autora Stojana Šašića iz Prijedora.

U Pozorištu Prijedor će od 19.00 časova biti održani “18. Majski susreti” - književna manifestacija posvećena promociji mladih autora, ovog puta iz Banjaluke, Novog Grada i Prijedora. Veče će upotpuniti muzička podrška muške pjevačke grupe Udruženja za očuvanje tradicije Prijedor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana