Пјесничка смотра у Сремским Карловцима посвећена Бранку Радичевићу

Срна
Пјесничка смотра у Сремским Карловцима посвећена Бранку Радичевићу

Сремски Карловци - Пјесничка манифестација 48. Бранково коло, посвећена великом српском пјеснику Бранку Радичевићу, почиње данас у Сремским Карловцима.

Церемонија отварања “Бранковог кола” биће одржана у Карловачкој гимназији, а манифестацију ће отворити познати пјесник Милан Ненадић бесједом о Радичевићу и његовој поезији.

У пјесничким програмима учествоваће четрдесетак пјесника који ће наступати на свечаностима отварања и затварања “Бранковог кола”, као и у програмима “Стражиловски митинг поезије”, “Тако говоре пјесници” и “Млади пјеснички салон”.

Овогодишње “Бранково коло” биће одржано у десет различитих амбијената, са 20 разноврсних садржаја и програма. Биће изведени и програми из свијета музике, драмске умјетности, филозофије, као и духовности.

Током трајања манифестације српском књижевнику из Црне Горе Будимиру Дубаку свечано ће бити уручена међународна награда “Бранко Радичевић”. Награда “Стражилово” биће уручена Крстивоју Илићу за укупно пјесничко дјело, те Милици Миленковић, Наташи Бундало-Микић, Сузани Рудић и Александри Батинић за најбоље пјесничке књиге објављене у “Бранковом колу”.

Манифестација “Бранково коло” трајаће до 16. септембра, а осим у Сремским Карловцима, биће одржана и у Новом Саду, као и на Стражилову.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана