Pjesnička smotra u Sremskim Karlovcima posvećena Branku Radičeviću

Srna
Pjesnička smotra u Sremskim Karlovcima posvećena Branku Radičeviću

Sremski Karlovci - Pjesnička manifestacija 48. Brankovo kolo, posvećena velikom srpskom pjesniku Branku Radičeviću, počinje danas u Sremskim Karlovcima.

Ceremonija otvaranja “Brankovog kola” biće održana u Karlovačkoj gimnaziji, a manifestaciju će otvoriti poznati pjesnik Milan Nenadić besjedom o Radičeviću i njegovoj poeziji.

U pjesničkim programima učestvovaće četrdesetak pjesnika koji će nastupati na svečanostima otvaranja i zatvaranja “Brankovog kola”, kao i u programima “Stražilovski miting poezije”, “Tako govore pjesnici” i “Mladi pjesnički salon”.

Ovogodišnje “Brankovo kolo” biće održano u deset različitih ambijenata, sa 20 raznovrsnih sadržaja i programa. Biće izvedeni i programi iz svijeta muzike, dramske umjetnosti, filozofije, kao i duhovnosti.

Tokom trajanja manifestacije srpskom književniku iz Crne Gore Budimiru Dubaku svečano će biti uručena međunarodna nagrada “Branko Radičević”. Nagrada “Stražilovo” biće uručena Krstivoju Iliću za ukupno pjesničko djelo, te Milici Milenković, Nataši Bundalo-Mikić, Suzani Rudić i Aleksandri Batinić za najbolje pjesničke knjige objavljene u “Brankovom kolu”.

Manifestacija “Brankovo kolo” trajaće do 16. septembra, a osim u Sremskim Karlovcima, biće održana i u Novom Sadu, kao i na Stražilovu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana