Отворена пета изложба “Стрипа Српске”: Сигурна будућност девете умјетности

Г.С.
Отворена пета изложба “Стрипа Српске”: Сигурна будућност девете умјетности

ДОБОЈ - У добојском центру за културу и образовање отворена је пета изложба “Стрипа Српске” на којој су представљени радови 20 аутора.

Ријеч је о ауторима окупљеним око Удружења стрип аутора и обожавалаца стрипа “Девета димензија” из Бањалуке. Један од аутора и организатор изложбе Борислав Маљеновић из Добоја поручио је да стрип сцена има будућност у Републици Српској с обзиром на то да се повећава и подмлађује чланство “Девете димензије”.

- Укупно 20 аутора излаже своје радове вечерас, што је за удружење огроман напредак с обзиром на то да су на првој изложби “Стрипа Српске” која је одржана 2006. године на Палама били изложени радови само пет тада активних аутора - рекао је Маљеновић. На петој изложби “Стрипа Српске” уврштени су радови Душка Вучковића, Срђана Салата, Милана Младића, Предрага Иконића, Јована Братића, Јелене Јокшић, Миодрага Бунијевца, Михајла Миљановића, Милорада Вицановића, Борислава Маљеновића, Аљоше Томића, Десимира Миљића, Здравка Кнежевића, Николине Миловановић, Горана Лојпура, Николе Видачковића, Александра Петрића, Миленка Богдановића, Дејана Шијука и Татјане Видојевић. Ветеран Милорад Вицановић указао је на парадокс да данас на простору бивше Југославије има више издавача стрипова у односу на ранији период када су стрипови били доступнији грађанима и када су аутори могли да живе од рада на стрипу за домаће издаваче, што данас није случај.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана