Одржан годишњи концерт КУД-а "Петар Први Карађорђевић Мркоњић"

Срна
Одржан годишњи концерт КУД-а "Петар Први Карађорђевић Мркоњић"

МРКОЊИЋ ГРАД - Културно-умјетничко друштво /КУД/ "Петар Први Карађорђевић Мркоњић" из Мркоњић Града одржало је вечерас годишњи концерт поводом Дана општине и 33 године свог постојања.

Умјетнички руководилац КУД-а "Петар Први Карађорђевић Мркоњић" Милица Грмаш, која је отворила вечерашњи концерт, захвалила је сарадницима, донаторима и општини Мркоњић Град на подршци, те бројним гостима који су се одазвали позиву.

Мркоњићкој публици, осим домаћина, представили су се и чланови Ансамбла народних игара и пјесама "Младост" из Залужана, КУД-а "Наша младост" из Кључа, Фолклорног ансамбла Културног центра "Радоје Домановић" из Раче Крагујевачке, КУД-а "Котор Варош", КУД-а "Врело" из Шипова, КУД-а "Рибник", КУД -а"Вез" из Теслића, КУД-а "Милош Дујић-Мишо" из Челинца и КУД-а "Петар Кочић" из Мркоњић Града.

Концерту су присуствовали министар просвјете и културе Републике Српске Жељка Стојичић, те бројни гости и пријатељи овог КУД-а.

Вечерашњи концерт је само једна у низу манифестација у склопу обиљежавања Дана општине Мркоњић Град.

Дан општине, 4. фебруар, установљен је као дан сјећања на 4. фебруар 1996. године, када су се, послије петомјесечног избјеглиштва, Мркоњићани вратили на своја огњишта.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана