Održan godišnji koncert KUD-a "Petar Prvi Karađorđević Mrkonjić"

Srna
Održan godišnji koncert KUD-a "Petar Prvi Karađorđević Mrkonjić"

MRKONjIĆ GRAD - Kulturno-umjetničko društvo /KUD/ "Petar Prvi Karađorđević Mrkonjić" iz Mrkonjić Grada održalo je večeras godišnji koncert povodom Dana opštine i 33 godine svog postojanja.

Umjetnički rukovodilac KUD-a "Petar Prvi Karađorđević Mrkonjić" Milica Grmaš, koja je otvorila večerašnji koncert, zahvalila je saradnicima, donatorima i opštini Mrkonjić Grad na podršci, te brojnim gostima koji su se odazvali pozivu.

Mrkonjićkoj publici, osim domaćina, predstavili su se i članovi Ansambla narodnih igara i pjesama "Mladost" iz Zalužana, KUD-a "Naša mladost" iz Ključa, Folklornog ansambla Kulturnog centra "Radoje Domanović" iz Rače Kragujevačke, KUD-a "Kotor Varoš", KUD-a "Vrelo" iz Šipova, KUD-a "Ribnik", KUD -a"Vez" iz Teslića, KUD-a "Miloš Dujić-Mišo" iz Čelinca i KUD-a "Petar Kočić" iz Mrkonjić Grada.

Koncertu su prisustvovali ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Željka Stojičić, te brojni gosti i prijatelji ovog KUD-a.

Večerašnji koncert je samo jedna u nizu manifestacija u sklopu obilježavanja Dana opštine Mrkonjić Grad.

Dan opštine, 4. februar, ustanovljen je kao dan sjećanja na 4. februar 1996. godine, kada su se, poslije petomjesečnog izbjeglištva, Mrkonjićani vratili na svoja ognjišta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana