Награда 86-годишњој Софији Лорен

Танјуг
Foto: Википедија

РИМ - Глумица Софија Лорен (86), добила је овогодишњу награду за најбољу интерпретацију у филму „Живот” (Ла Вита), извјештава агенција АНСА.

Награда „Давиде ди Донатело“ је најпрестижнија италијанска национална награда која се додјељује једном годишње за остварења у кинематографији.

Легендарна глумица је изјавила да не зна да ли ће ово бити њен посљедњи филм, али да има енергије и жеље да и даље глуми, јер без филма, каже Софија Лорен, не може да живи.

„Једнако сам узбуђена као и прије 60 година када сам први пут примила ову награду“, изјавила је глумица.

Филм је режирао њен син Едоардо Понти, а поред чувене глумице у филм игра дјечак Ибрахим Геје, за којег је глумица рекла да је „дивно, чаробно дијете“.

На церемонији додјеле награда министар за културу Дарио Францескини је рекао да италијанска влада припрема велики пројекат за оживљавање филмског студија „Чинечита“, за шта је предвиђено улагање од 300 милиона евра.

Предсједник Републике Серђо Матарела је примио у сједишту владе дио награђених аутора и глумаца.

„Из кризе коју проживљавамо можемо изаћи само солидарношћу, визијом и осјећајем припадности заједничкој историји“, рекао је предсједник Матарела, који је кинематографију оцијенио као драгоцјено опште добро.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана