Nagrada 86-godišnjoj Sofiji Loren

Tanjug
Foto: Vikipedija

RIM - Glumica Sofija Loren (86), dobila je ovogodišnju nagradu za najbolju interpretaciju u filmu „Život” (La Vita), izvještava agencija ANSA.

Nagrada „Davide di Donatelo“ je najprestižnija italijanska nacionalna nagrada koja se dodjeljuje jednom godišnje za ostvarenja u kinematografiji.

Legendarna glumica je izjavila da ne zna da li će ovo biti njen posljednji film, ali da ima energije i želje da i dalje glumi, jer bez filma, kaže Sofija Loren, ne može da živi.

„Jednako sam uzbuđena kao i prije 60 godina kada sam prvi put primila ovu nagradu“, izjavila je glumica.

Film je režirao njen sin Edoardo Ponti, a pored čuvene glumice u film igra dječak Ibrahim Geje, za kojeg je glumica rekla da je „divno, čarobno dijete“.

Na ceremoniji dodjele nagrada ministar za kulturu Dario Franceskini je rekao da italijanska vlada priprema veliki projekat za oživljavanje filmskog studija „Činečita“, za šta je predviđeno ulaganje od 300 miliona evra.

Predsjednik Republike Serđo Matarela je primio u sjedištu vlade dio nagrađenih autora i glumaca.

„Iz krize koju proživljavamo možemo izaći samo solidarnošću, vizijom i osjećajem pripadnosti zajedničkoj istoriji“, rekao je predsjednik Matarela, koji je kinematografiju ocijenio kao dragocjeno opšte dobro.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana