Музички фестивал "Јесења соната" од 6. до 10. октобра у Бањалуци

ГС
Foto: Б. БРЕЗО

БАЊАЛУКА – Интернационални музички фестивал "Јесења соната", 4. по реду биће одржан у Банском двору Културном центру од 6. до 10. октобра, саопштено је из ове установе, гдје је данас представљен овогодишњи програм.

- Кроз своје четврто фестивалско издање "Јесења соната" је већ постала традиционална и препознатљива културна манифестација која ће, увјерени смо у будућности  још снажније стимулисати музички  и културни развој града и Републике Српске, те  на радост публике, сваке године половином октобра у Банском двору окупљати најзначајнија имена домаће, регионалне и свјетске музичке сцене - истакао је директор Банског двора Младен Матовић.

Овај догађај замишљен је као вишедневни сусрет врхунских умјетика из земље и иностранства, а програм у таквом духу биће реализован и ове године. Част да отвори овогодишње издање припала је композитору и гитаристи Немањи Богуновићу, и његовом квинтету " Strings attached", а као посебан гост на овом концерту наступиће оперска дива, сопран Снежана Савичић Секулић.

- Другог дана фестивала 7. октобра,  представиће нам се један од тренутно најбољих европских камерних састава млађе генерације трио "Темпора" из Аустрије, а трећег дана, 8. октобра, концерт ће одржати реномирани клавирски трио кога чине три умјетнице из Републике Српске - Соња Војводић(виолина) Лидија Паулин (виолончело) Соња Марковић (клавир) - наводе из Банског двора о програму овогодишњег издања фестивала, те додају да је четврти дан, 9. октобар предвиђен за концерт врхунске пијанисткиње Елизе Томелини и виолончелисте Луке Францетија из Италије. Томелинијева је наступала на "Јесењој сонати" 2019. године, док ће Францетију ово бити прво гостовање у Бањалуци.

Фестивал ће бити затворен 10. октобра наступом гудачког камерног оркестра "Загребачки солисти".

Сви концерти биће одржани у концертној дворани Банског двора, уз ограничен број посјетилаца, са почетком у 20 часова, а улазница за свако концертно вече износиће пет конвертибилних марака. 

Продаја улазница почиње у уторак, а радно вријеме билетарнице Банског двора је од 12 до 18 часова, сваким радним даном, осим викендом. 


 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана