Музеј Семберије: Жељом и радом до остварења планова

Љ. А.
Музеј Семберије: Жељом и радом до остварења планова

БИЈЕЉИНА - Поставка “Најљепша фотографија Семберије” отворена је у Музеју Семберије у Бијељини, а планирано је да се традиционална изложба слика Ликовног клуба “Свети Лука” одржи у марту, као и низ манифестација које су због пандемије биле одгођене.

Директор Музеја Семберије Момчило Копривица истакао је да ће на овој изложби учествовати 40 сликара, те да ће због прописаних мјера број посјетилаца бити ограничен.

- Након тога у плану је Мајска смотра ликовног стваралаштва, традиционална манифестација ученика основних школа са подручја Семберије и Мајевице - казао је Копривица и додао да је предвиђено да се у мају одржи једна од најважнијих манифестација “Ноћ музеја”.

Истакао је да за ову манифестацију чекају упутства Међународне здравствене организације.

- У јулу планирамо наставак археолошких истраживања у Семберији која су започета 2018. године у организацији Института за оријенталну и европску археологију Аустријске академије наука. За тај пројекат смо добили 10.000 КМ по основу конкурса који је расписало Министарство цивилних послова БиХ - саопштио је Копривица и додао да је планирано отварање још једног локалитета око 200 метара удаљеног од постојећег.

Планирано је и да се заврши реконструкција историјске сале коју ће организовати у два легата - Родољуба Чолаковића и Љубице Јовичић, који су највише помогли Музеју, а предвиђена је и ревизија етнолошке сале.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана