Muzej Semberije: Željom i radom do ostvarenja planova

Lj. A.
Muzej Semberije: Željom i radom do ostvarenja planova

BIJELjINA - Postavka “Najljepša fotografija Semberije” otvorena je u Muzeju Semberije u Bijeljini, a planirano je da se tradicionalna izložba slika Likovnog kluba “Sveti Luka” održi u martu, kao i niz manifestacija koje su zbog pandemije bile odgođene.

Direktor Muzeja Semberije Momčilo Koprivica istakao je da će na ovoj izložbi učestvovati 40 slikara, te da će zbog propisanih mjera broj posjetilaca biti ograničen.

- Nakon toga u planu je Majska smotra likovnog stvaralaštva, tradicionalna manifestacija učenika osnovnih škola sa područja Semberije i Majevice - kazao je Koprivica i dodao da je predviđeno da se u maju održi jedna od najvažnijih manifestacija “Noć muzeja”.

Istakao je da za ovu manifestaciju čekaju uputstva Međunarodne zdravstvene organizacije.

- U julu planiramo nastavak arheoloških istraživanja u Semberiji koja su započeta 2018. godine u organizaciji Instituta za orijentalnu i evropsku arheologiju Austrijske akademije nauka. Za taj projekat smo dobili 10.000 KM po osnovu konkursa koji je raspisalo Ministarstvo civilnih poslova BiH - saopštio je Koprivica i dodao da je planirano otvaranje još jednog lokaliteta oko 200 metara udaljenog od postojećeg.

Planirano je i da se završi rekonstrukcija istorijske sale koju će organizovati u dva legata - Rodoljuba Čolakovića i Ljubice Jovičić, koji su najviše pomogli Muzeju, a predviđena je i revizija etnološke sale.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana