Међународни фестивал студентских позоришта "Кестенбург": Први пут учествују студенти из САД

Александра Глишић
Међународни фестивал студентских позоришта "Кестенбург": Први пут учествују студенти из САД

БАЊАЛУКА - Међународни фестивал студентских позоришта "Кестенбург" биће одржан у Бањалуци од 16. до 20. новембра уз учешће студената глуме са три континента.

Директор "Кестенбурга", редитељ Александар Пејаковић, најавио је да ће на фестивалу, у организацији бањалучког Студентског позоришта, први пут учествовати студенти из САД, са представом "Афтер лајф". У такмичарском програму фестивала су и студенти из Јужне Кореје и Бугарске.

- Први пут ове године имамо ревијални програм у којем ће, осим бањалучког Студентског позоришта, учествовати Театар на брду из Београда са представом "Цело тело ту ме боли". Такође, биће изведена београдска представа "Ноћ богова", која је оборила рекорде гледаности у Српској - казао је Пејаковић.

Подсјетио је да ће "Златни кестен" додијелити жири у саставу: предсједник Војин Ћетковић, српски глумац и чланови Никола Пејаковић, глумац, режисер и музичар, те Неда Симић-Жерајић, уредник фестивала и дугогодишњи пријатељ и сарадник бањалучког Студентског позоришта.

Свој жири на "Кестенбургу" имаће и "Глас Српске". На фестивалу ће бити и жири састављен од уредника рубрике култура РТС-а, БХРТ-а и РТРС-а, чији ће предсједник бити Владимир Кецмановић.

"Бронзани кестен" додијелиће такозвани "џокери", они који учествују и гледају све представе.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана