Međunarodni festival studentskih pozorišta "Kestenburg": Prvi put učestvuju studenti iz SAD

Aleksandra Glišić
Međunarodni festival studentskih pozorišta "Kestenburg": Prvi put učestvuju studenti iz SAD

BANjALUKA - Međunarodni festival studentskih pozorišta "Kestenburg" biće održan u Banjaluci od 16. do 20. novembra uz učešće studenata glume sa tri kontinenta.

Direktor "Kestenburga", reditelj Aleksandar Pejaković, najavio je da će na festivalu, u organizaciji banjalučkog Studentskog pozorišta, prvi put učestvovati studenti iz SAD, sa predstavom "After lajf". U takmičarskom programu festivala su i studenti iz Južne Koreje i Bugarske.

- Prvi put ove godine imamo revijalni program u kojem će, osim banjalučkog Studentskog pozorišta, učestvovati Teatar na brdu iz Beograda sa predstavom "Celo telo tu me boli". Takođe, biće izvedena beogradska predstava "Noć bogova", koja je oborila rekorde gledanosti u Srpskoj - kazao je Pejaković.

Podsjetio je da će "Zlatni kesten" dodijeliti žiri u sastavu: predsjednik Vojin Ćetković, srpski glumac i članovi Nikola Pejaković, glumac, režiser i muzičar, te Neda Simić-Žerajić, urednik festivala i dugogodišnji prijatelj i saradnik banjalučkog Studentskog pozorišta.

Svoj žiri na "Kestenburgu" imaće i "Glas Srpske". Na festivalu će biti i žiri sastavljen od urednika rubrike kultura RTS-a, BHRT-a i RTRS-a, čiji će predsjednik biti Vladimir Kecmanović.

"Bronzani kesten" dodijeliće takozvani "džokeri", oni koji učestvuju i gledaju sve predstave.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana