Књижевно вече у НУБ РС: Слободан Владушић вечерас у Бањалуци

M.M.
Foto: гс

БАЊАЛУКА - Књижевно вече названо "Разговор с писцем" биће одржано вечерас у Народној и универзитетској библиотеци Републике Српске, а гост ће бити српски књижевник Слободан Владушић.

Осим аутора, на овом догађају који ће вечерас у 18 часова почети у сали за промоције Народне и унверзитетске библиотеке РС, говориће и Јеленка Пандуревић, а модератор програма биће Александра Глишић.

Аутор ће вечерас представити и свој најновији роман "Омама" који је прије неколико мјесеци објављен у "Лагуни".

Милош Веруловић, приповедач "Омаме", измишљена је личност. Био ми је потребан јунак који ће, на неки начин, бити контрапункт Црњанском, другом главном јунаку мог романа. Кажем, на неки начин, зато што Веруловић и Црњански, поред разлике, истовремено надопуњују један другог - један има оно што други нема. Веруловић тако омогућава читаоцу да сагледа Црњанског на један сасвим нов и другачији начин од оног који је такорећи уобичајен – казао је раније за "Глас" сам Владушић говорећи о настанку романа "Омама" о чему ће посјетиоци НУБ РС вечерас имати прилику да чују нешто више.

Владушић је писац и есејиста, доцент на Одсеку за српску књижевност на Филозофском факултету у Новом Саду. Добитник је бројних награда и аутор романа "Велики јуриш" и "Ми, избрисани", као и бројих текстова које је писао за различите часописе, које је и уређивао

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана