Književno veče u NUB RS: Slobodan Vladušić večeras u Banjaluci

M.M.
Foto: gs

BANjALUKA - Književno veče nazvano "Razgovor s piscem" biće održano večeras u Narodnoj i univerzitetskoj biblioteci Republike Srpske, a gost će biti srpski književnik Slobodan Vladušić.

Osim autora, na ovom događaju koji će večeras u 18 časova početi u sali za promocije Narodne i unverzitetske biblioteke RS, govoriće i Jelenka Pandurević, a moderator programa biće Aleksandra Glišić.

Autor će večeras predstaviti i svoj najnoviji roman "Omama" koji je prije nekoliko mjeseci objavljen u "Laguni".

Miloš Verulović, pripovedač "Omame", izmišljena je ličnost. Bio mi je potreban junak koji će, na neki način, biti kontrapunkt Crnjanskom, drugom glavnom junaku mog romana. Kažem, na neki način, zato što Verulović i Crnjanski, pored razlike, istovremeno nadopunjuju jedan drugog - jedan ima ono što drugi nema. Verulović tako omogućava čitaocu da sagleda Crnjanskog na jedan sasvim nov i drugačiji način od onog koji je takoreći uobičajen – kazao je ranije za "Glas" sam Vladušić govoreći o nastanku romana "Omama" o čemu će posjetioci NUB RS večeras imati priliku da čuju nešto više.

Vladušić je pisac i esejista, docent na Odseku za srpsku književnost na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu. Dobitnik je brojnih nagrada i autor romana "Veliki juriš" i "Mi, izbrisani", kao i brojih tekstova koje je pisao za različite časopise, koje je i uređivao

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana