Књига "Тајни живот музеја" промовисана у Музеју савремене умјетности РС

А. Г.
Књига "Тајни живот музеја" промовисана у Музеју савремене умјетности РС

БАЊАЛУКА - Књига "Тајни живот музеја" Јелене Којовић Тепић промовисана је вечерас у Музеју савремене умјетности Републике Српске чиме је обиљежен и рођендан ове институције културе.

Ова писана авантура, за коју је илустрације радио Драгослав Малинић, представља и једну врсту уџбеника.

- Био је прави изазов писати књигу која мора да едукује дјецу и да их на занимљив начин уведе у свијет музеја. Водила сам се мишљу да је некада давно један миш стигао у садашњу зграду Музеја савремене умјетности РС, ту се заљубио и остао. Према причи коју сам написала, данас у овом Музеју живе мишеви који учествују у цијелом процесу чувања и излагања умјетнина - рекла је Јелена Којовић Тепић.

Директорица Музеја савремене умјетности РС Сарита Вујковић каже да је радује што је баш овом промоцијом обиљежен рођендан ове институције.

- Књига "Тајни живот музеја" је стото издање у продукцији Музеја савремене умјетности РС и поносни смо што је ријеч о оваком дјелу - рекла је Вујковићева.

Аутор илустрација Драгослав Малинић каже да је са много стваралачке енергије радио на овој књизи.

На промоцији је говорила и помоћник министра за културу у Влади РС Тања Ђаковић истакавши значај ове књиге у упознавању дјеце са музејима.

Малишани из школе глуме "Деа Ника" коју води глумац Душко Мазалица дочарали су на промоцији дио атмосфере из књиге.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана