Knjiga "Tajni život muzeja" promovisana u Muzeju savremene umjetnosti RS

A. G.
Knjiga "Tajni život muzeja" promovisana u Muzeju savremene umjetnosti RS

BANjALUKA - Knjiga "Tajni život muzeja" Jelene Kojović Tepić promovisana je večeras u Muzeju savremene umjetnosti Republike Srpske čime je obilježen i rođendan ove institucije kulture.

Ova pisana avantura, za koju je ilustracije radio Dragoslav Malinić, predstavlja i jednu vrstu udžbenika.

- Bio je pravi izazov pisati knjigu koja mora da edukuje djecu i da ih na zanimljiv način uvede u svijet muzeja. Vodila sam se mišlju da je nekada davno jedan miš stigao u sadašnju zgradu Muzeja savremene umjetnosti RS, tu se zaljubio i ostao. Prema priči koju sam napisala, danas u ovom Muzeju žive miševi koji učestvuju u cijelom procesu čuvanja i izlaganja umjetnina - rekla je Jelena Kojović Tepić.

Direktorica Muzeja savremene umjetnosti RS Sarita Vujković kaže da je raduje što je baš ovom promocijom obilježen rođendan ove institucije.

- Knjiga "Tajni život muzeja" je stoto izdanje u produkciji Muzeja savremene umjetnosti RS i ponosni smo što je riječ o ovakom djelu - rekla je Vujkovićeva.

Autor ilustracija Dragoslav Malinić kaže da je sa mnogo stvaralačke energije radio na ovoj knjizi.

Na promociji je govorila i pomoćnik ministra za kulturu u Vladi RS Tanja Đaković istakavši značaj ove knjige u upoznavanju djece sa muzejima.

Mališani iz škole glume "Dea Nika" koju vodi glumac Duško Mazalica dočarali su na promociji dio atmosfere iz knjige.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana