Изложба “Живјела цуга” у Галерији “Вагон”: Жеља за повезивањем са човјеком

И. Б.
Изложба “Живјела цуга” у Галерији “Вагон”: Жеља за повезивањем са човјеком

БАЊАЛУКА - Изложба “Живјела цуга” сликарке Данијеле Михић биће отворена у уторак, са почетком у 20 часова, у простору новоотворене Галерије “Вагон” у Бањалуци.

У опису поставке наведено је да је Данијела Михић истакла да је основна тема њеног рада жеља за повезивањем са човјеком, односно са друштвом.

- У мору социјално условљених ситуација, трагам за истином која се крије испод површине свих тих лица која носе маске лажне храбрости, поноса и гордости. Фигуративно сликарство ми омогућава да на ликовни начин прикажем тежину и снагу живота коју осјећам, али тешко налазим ријечи да објасним, односно да конкретизујем мисао - рекла је Михићева.

Додала је да у свим тим портретима тражи искреност и неисценираност, односно њихово стварно стање духа.

Данијела Михић је дипломирала на Академији умјетности Универзитета у Бањалуци, на одсјеку сликарство. Остварила је више самосталних и групних изложби у земљи и иностранству. Једна од најзапаженијих награда које је освојила јесте награда Музеја Савремене Умјетности Републике Српске за најбоље радове на Изложби завршне године Ликовног одсјека Академије умјетности у Бањалуци. Била је финалисткиња награде “Звоно” за најбољег савременог умјетника/цу у БиХ за 2020. годину.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана