Izložba “Živjela cuga” u Galeriji “Vagon”: Želja za povezivanjem sa čovjekom

I. B.
Izložba “Živjela cuga” u Galeriji “Vagon”: Želja za povezivanjem sa čovjekom

BANjALUKA - Izložba “Živjela cuga” slikarke Danijele Mihić biće otvorena u utorak, sa početkom u 20 časova, u prostoru novootvorene Galerije “Vagon” u Banjaluci.

U opisu postavke navedeno je da je Danijela Mihić istakla da je osnovna tema njenog rada želja za povezivanjem sa čovjekom, odnosno sa društvom.

- U moru socijalno uslovljenih situacija, tragam za istinom koja se krije ispod površine svih tih lica koja nose maske lažne hrabrosti, ponosa i gordosti. Figurativno slikarstvo mi omogućava da na likovni način prikažem težinu i snagu života koju osjećam, ali teško nalazim riječi da objasnim, odnosno da konkretizujem misao - rekla je Mihićeva.

Dodala je da u svim tim portretima traži iskrenost i neisceniranost, odnosno njihovo stvarno stanje duha.

Danijela Mihić je diplomirala na Akademiji umjetnosti Univerziteta u Banjaluci, na odsjeku slikarstvo. Ostvarila je više samostalnih i grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Jedna od najzapaženijih nagrada koje je osvojila jeste nagrada Muzeja Savremene Umjetnosti Republike Srpske za najbolje radove na Izložbi završne godine Likovnog odsjeka Akademije umjetnosti u Banjaluci. Bila je finalistkinja nagrade “Zvono” za najboljeg savremenog umjetnika/cu u BiH za 2020. godinu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana