Изложба Ивана Шулетића 3. јуна у галерији Рима

Tanjug
Изложба Ивана Шулетића 3. јуна у галерији Рима

БЕОГРАД - Изложба савременог визуелног умјетника Ивана Шулетића биће отворена 3. јуна у галерији Рима у Београду, најавили су из галерије Рима.

Отварање ће бити организовано без уобичајеног говора који отвара изложбу због тренутних околности, већ ће тог дана галеријски простор бити отворен од 19-21х како би публика могла несметано, у различитим интервалима, да погледа изложбу.

Иван Шулетић у својој умјетничкој пракси укршта традиционални медиј слике и цртежа са идејама и механизмима савременог виртуелног света. Од 2015. године активно се бави промишљањем односа између места из реалности и њихових супститута у виду дигиталне фотографије на интернету кроз вишевјековну историјско-уметничку тему пејзажа.

Његове радове карактерише традиционална техника сликања и цртања, метод репетиције једног фотографског исечка града или природе са интернета, који понављањем, минуциозним и дуготрајним сликањем доводи до патерн структуре његових радова.

У досадашњем искуству Шулетић је организовао површину својих слика и цртежа мрежом у којој је свако посебно, мануелно осликано или нацртано поље, било постављено у смјеру линеарног кретања или као у огледалу.

Нова серија радова Ивана Шулетића представља искорак из досадашње праксе тиме што поља на његовим радовима улазе у ротације и циркулишу по површини, стварајући привид изласка из/уласка у слику. Изложбу можете погледати до 26. јуна 2020. године.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана