Izložba Ivana Šuletića 3. juna u galeriji Rima

Tanjug
Izložba Ivana Šuletića 3. juna u galeriji Rima

BEOGRAD - Izložba savremenog vizuelnog umjetnika Ivana Šuletića biće otvorena 3. juna u galeriji Rima u Beogradu, najavili su iz galerije Rima.

Otvaranje će biti organizovano bez uobičajenog govora koji otvara izložbu zbog trenutnih okolnosti, već će tog dana galerijski prostor biti otvoren od 19-21h kako bi publika mogla nesmetano, u različitim intervalima, da pogleda izložbu.

Ivan Šuletić u svojoj umjetničkoj praksi ukršta tradicionalni medij slike i crteža sa idejama i mehanizmima savremenog virtuelnog sveta. Od 2015. godine aktivno se bavi promišljanjem odnosa između mesta iz realnosti i njihovih supstituta u vidu digitalne fotografije na internetu kroz viševjekovnu istorijsko-umetničku temu pejzaža.

Njegove radove karakteriše tradicionalna tehnika slikanja i crtanja, metod repeticije jednog fotografskog isečka grada ili prirode sa interneta, koji ponavljanjem, minucioznim i dugotrajnim slikanjem dovodi do patern strukture njegovih radova.

U dosadašnjem iskustvu Šuletić je organizovao površinu svojih slika i crteža mrežom u kojoj je svako posebno, manuelno oslikano ili nacrtano polje, bilo postavljeno u smjeru linearnog kretanja ili kao u ogledalu.

Nova serija radova Ivana Šuletića predstavlja iskorak iz dosadašnje prakse time što polja na njegovim radovima ulaze u rotacije i cirkulišu po površini, stvarajući privid izlaska iz/ulaska u sliku. Izložbu možete pogledati do 26. juna 2020. godine.

 

 

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana