Иван Босиљчић одржао поетско-музичко вече: Стихови проналазе пут до свакога

Наташа Лазукић
Иван Босиљчић одржао поетско-музичко вече: Стихови проналазе пут до свакога

Бањалука - Шлагером "К'о некад у осам" Иван Босиљчић је отворио своје поетско-музичко вече у Банском двору. На репертоару су се нашли стихови Шантића, Диса, Јесењина, Бодлера, а мелодије веселих ромских нумера дигле су публику на ноге.

Кад се споје популарне музичке теме и поезија највећих књижевних имена, добија се спектакл "Пар стихова за нас".

- Програм је направљен тако да бисмо се сусретали лицем у лице са људима јер у Београду играм много представа које се не могу макнути из града. Због тога сам направио овај лепи, мали састав да бисмо могли да путујемо. Вечерас је било као да се никада нисмо видели, а ја веома често посећујем Бањалуку - рекао је Босиљчић.

Стихови јасно проналазе пут до свачијег срца, једноставни су, али довољно чаробни и ефектни да се у њима свако биће пронађе.

- Дамама импонује поезија и музика, а мушкарцима је занимљиво да чују посебну глумачку исповест о пријатељству, браку, љубави и детињству - говори Босиљчић.

Од гимназије се бави писањем своје ауторске поезије, али и глуми је дао огромну енергију. Остварио је главне улоге у серијама: "Рањени орао", "Грех њене мајке", "Непобедиво срце" и "Ургентни центар". Важи за једног од најангажованијих и најомиљенијих глумаца у својој генерацији. Добитник је Стеријине награде за улогу у мјузиклу "Зона Замфирова".

- У сваком од нас постоји све, код мене доминира неки мир, али пријају различите улоге. Мени је увек била жеља да се бавим педагогијом и то се поклопило у серији "Непобедиво срце", у којој сам глумио учитеља једном дечаку - испричао је Босиљчић.

Паралелно с тим развиле се се дивне прилике у Русији, гдје је снимао за њихов Први канал серију "Хотел Русија". Тренутно ради на једном великом снимању наставака серије "Ургентни центар", а од јесени ће бити приказана на телевизији.

- Снимамо од јутра до мрака, али моје колеге и ја не жалимо. Сматрамо да треба да отворимо такве теме јер сви виде углавном само лекарске грешке, а успеси се олако подразумевају. Ми из свог угла стајемо у одбрану те величанствене професије. Вјерујем да је вазда била криза у култури, али кључ је да узмемо ствари у своје руке - истакао је Босиљчић.

Љубав испред свега

Најемотивнији дио себе несебично даје публици, а свако извођење на сцени праћено је громогласним аплаузом. Емоције су његов највећи покретач, а љубави даје предност испред свега. Породица је за његова најсигурнија оаза мира када се рефлектори угасе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана