Ivan Bosiljčić održao poetsko-muzičko veče: Stihovi pronalaze put do svakoga

Nataša Lazukić
Ivan Bosiljčić održao poetsko-muzičko veče: Stihovi pronalaze put do svakoga

Banjaluka - Šlagerom "K'o nekad u osam" Ivan Bosiljčić je otvorio svoje poetsko-muzičko veče u Banskom dvoru. Na repertoaru su se našli stihovi Šantića, Disa, Jesenjina, Bodlera, a melodije veselih romskih numera digle su publiku na noge.

Kad se spoje popularne muzičke teme i poezija najvećih književnih imena, dobija se spektakl "Par stihova za nas".

- Program je napravljen tako da bismo se susretali licem u lice sa ljudima jer u Beogradu igram mnogo predstava koje se ne mogu maknuti iz grada. Zbog toga sam napravio ovaj lepi, mali sastav da bismo mogli da putujemo. Večeras je bilo kao da se nikada nismo videli, a ja veoma često posećujem Banjaluku - rekao je Bosiljčić.

Stihovi jasno pronalaze put do svačijeg srca, jednostavni su, ali dovoljno čarobni i efektni da se u njima svako biće pronađe.

- Damama imponuje poezija i muzika, a muškarcima je zanimljivo da čuju posebnu glumačku ispovest o prijateljstvu, braku, ljubavi i detinjstvu - govori Bosiljčić.

Od gimnazije se bavi pisanjem svoje autorske poezije, ali i glumi je dao ogromnu energiju. Ostvario je glavne uloge u serijama: "Ranjeni orao", "Greh njene majke", "Nepobedivo srce" i "Urgentni centar". Važi za jednog od najangažovanijih i najomiljenijih glumaca u svojoj generaciji. Dobitnik je Sterijine nagrade za ulogu u mjuziklu "Zona Zamfirova".

- U svakom od nas postoji sve, kod mene dominira neki mir, ali prijaju različite uloge. Meni je uvek bila želja da se bavim pedagogijom i to se poklopilo u seriji "Nepobedivo srce", u kojoj sam glumio učitelja jednom dečaku - ispričao je Bosiljčić.

Paralelno s tim razvile se se divne prilike u Rusiji, gdje je snimao za njihov Prvi kanal seriju "Hotel Rusija". Trenutno radi na jednom velikom snimanju nastavaka serije "Urgentni centar", a od jeseni će biti prikazana na televiziji.

- Snimamo od jutra do mraka, ali moje kolege i ja ne žalimo. Smatramo da treba da otvorimo takve teme jer svi vide uglavnom samo lekarske greške, a uspesi se olako podrazumevaju. Mi iz svog ugla stajemo u odbranu te veličanstvene profesije. Vjerujem da je vazda bila kriza u kulturi, ali ključ je da uzmemo stvari u svoje ruke - istakao je Bosiljčić.

Ljubav ispred svega

Najemotivniji dio sebe nesebično daje publici, a svako izvođenje na sceni praćeno je gromoglasnim aplauzom. Emocije su njegov najveći pokretač, a ljubavi daje prednost ispred svega. Porodica je za njegova najsigurnija oaza mira kada se reflektori ugase.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Preminuo čuveni režiser
Preminuo čuveni režiser
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana