Глумац Бојан Колопић за “Глас Српске” о серији “Осмица”: Прича о пријатељству и упропаштеним талентима

Илијана Божић
Глумац Бојан Колопић за “Глас Српске” о серији “Осмица”: Прича о пријатељству и упропаштеним талентима

БАЊАЛУКА – “Осмица” је прије свега прича о пријатељству. Радња серије се дешава у кафани “Осмица”, коју свакодневно посјећује шест главних ликова, заједно с важним гостима који ће се појавити у сљедећим епизодама.

Казао је ово за “Глас Српске”, глумац Народног позоришта Републике Српске Бојан Колопић, о серији “Осмица”, која је недавно премијерно приказана на “Јутјубу”. Колопић се радом на “Осмици” први пут окушао у писању сценарија за серију.

Нагласио је да су ликови Аца, Гавра, Слобо, Луција, Марија и Лаки  екстремно талентовани људи у различитим областима, који су свој таленат упропастили, због друштвених околности, али и због личне немарности.

 - Утеху налазе у свакодневном долажењу у “Осмицу”, где воде наизглед тривијалне разговоре како би им време брже прошло. Упркос међусобним проблемима,  сукобима и збијању шала на туђи рачун, не могу да живе једни без других, не могу да живе без “Осмице”, нити “Осмица” може да постоји без њих - објаснио је Колопић.

Додао је да ће о  њиховим талентима и проблемима са којима се сусрећу бити више приказано у сљедећим епизодама, у којима ће постепено откривати своја права лица.

- Наши јунаци су ретко искрени једни према другима, иако се дуго познају и међу њима се све зна, али управо то покушавају да заташкају кроз шалу и небитне теме, често нападајући овог до себе јер је он увек више крив и његов порок је увек гори, све док их не задеси заједнички проблем из ког ће покушати да се извуку - навео је Колопић.

Испричао је да су сцене за серију снимали  у Бањалуци,  у бившем “Ајриш пабу” у Обилићеву, те да дугује захвалност Саши Крчмару који је екипи уступио простор.

- Утисци са снимања су феноменални. На сету су владали пријатељство, љубав и ентузијазам, у својим најискренијим облицима. Док сам писао прву епизоду замислио сам ко шта треба да игра и када сам својим пријатељима глумцима послао, сви су одмах препознали идеју и ушли смо у договоре за снимање - образложио је Колопић.

Нагласио је да је велика  ствар кад се за неколико дана скупи екипа испред и иза камере и када свако даје  све од себе и то не само за посао за који је задужен.

 - Сви су били спремни да пруже и финансијску подршку у складу са могућностима, како бисмо успели да снимимо пилот. Дакле, буџет смо самостално обезбиједили за прво снимање и надамо се да ћемо у будућности скупити средства како би успели продукцију да доведемо на ниво за који сматрамо да нам је потребан - рекао је Колопић.

Истакао је да су сви чланови екипе професионалци, те да би наредне епизоде уз финансијску подршку подигле серију на много виши ниво од пилота, који су снимили да би приказали основну идеју, упознали ликове и прије свега чули реакције људи.

- Добили смо много позитивних реакција од публике, свима сам им захвалан на подршци. Морам да захвалим редитељу Душку Станивуку који је са мном од прве идеје, глумцима - Александру Ристановићу, Данилу Керкезу, Леи Секулић, Дарку Стојићу, Лазару Петровићу и Наташи Перић, сниматељу Игору Лазићу, затим Игору Сузићу који је био задужен за снимање и обраду звука, асистенту режије Ирис Јанковић, затим Давиду Гатарићу, Бошку Крљашу, Страхињи Драгојевићу, Андријани Алексић, Теодори Дошен и Марини Ритан, који су у разним улогама више него помогли у реализацији - закључио је Колопић и додао да је то мала, али  одабрана екипа која за сад чини “Осмицу”.

Донације

Колопић је истакао да преко “Партеон” кампање, сви могу донацијама да помогну снимање наредних епизода.

- Надамо се и да ћемо ускоро пронаћи продуцента и спонзоре који ће препознати нашу идеју и помоћи у реализацији. Више информација о донирању можете добити на “Фејсбук” и “Инстаграм” страници серије “Осмица”, као и опису линка пилот-епизоде на “Јутјубу” - навео је Колопић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана