Glumac Bojan Kolopić za “Glas Srpske” o seriji “Osmica”: Priča o prijateljstvu i upropaštenim talentima

Ilijana Božić
Glumac Bojan Kolopić za “Glas Srpske” o seriji “Osmica”: Priča o prijateljstvu i upropaštenim talentima

BANjALUKA – “Osmica” je prije svega priča o prijateljstvu. Radnja serije se dešava u kafani “Osmica”, koju svakodnevno posjećuje šest glavnih likova, zajedno s važnim gostima koji će se pojaviti u sljedećim epizodama.

Kazao je ovo za “Glas Srpske”, glumac Narodnog pozorišta Republike Srpske Bojan Kolopić, o seriji “Osmica”, koja je nedavno premijerno prikazana na “Jutjubu”. Kolopić se radom na “Osmici” prvi put okušao u pisanju scenarija za seriju.

Naglasio je da su likovi Aca, Gavra, Slobo, Lucija, Marija i Laki  ekstremno talentovani ljudi u različitim oblastima, koji su svoj talenat upropastili, zbog društvenih okolnosti, ali i zbog lične nemarnosti.

 - Utehu nalaze u svakodnevnom dolaženju u “Osmicu”, gde vode naizgled trivijalne razgovore kako bi im vreme brže prošlo. Uprkos međusobnim problemima,  sukobima i zbijanju šala na tuđi račun, ne mogu da žive jedni bez drugih, ne mogu da žive bez “Osmice”, niti “Osmica” može da postoji bez njih - objasnio je Kolopić.

Dodao je da će o  njihovim talentima i problemima sa kojima se susreću biti više prikazano u sljedećim epizodama, u kojima će postepeno otkrivati svoja prava lica.

- Naši junaci su retko iskreni jedni prema drugima, iako se dugo poznaju i među njima se sve zna, ali upravo to pokušavaju da zataškaju kroz šalu i nebitne teme, često napadajući ovog do sebe jer je on uvek više kriv i njegov porok je uvek gori, sve dok ih ne zadesi zajednički problem iz kog će pokušati da se izvuku - naveo je Kolopić.

Ispričao je da su scene za seriju snimali  u Banjaluci,  u bivšem “Ajriš pabu” u Obilićevu, te da duguje zahvalnost Saši Krčmaru koji je ekipi ustupio prostor.

- Utisci sa snimanja su fenomenalni. Na setu su vladali prijateljstvo, ljubav i entuzijazam, u svojim najiskrenijim oblicima. Dok sam pisao prvu epizodu zamislio sam ko šta treba da igra i kada sam svojim prijateljima glumcima poslao, svi su odmah prepoznali ideju i ušli smo u dogovore za snimanje - obrazložio je Kolopić.

Naglasio je da je velika  stvar kad se za nekoliko dana skupi ekipa ispred i iza kamere i kada svako daje  sve od sebe i to ne samo za posao za koji je zadužen.

 - Svi su bili spremni da pruže i finansijsku podršku u skladu sa mogućnostima, kako bismo uspeli da snimimo pilot. Dakle, budžet smo samostalno obezbijedili za prvo snimanje i nadamo se da ćemo u budućnosti skupiti sredstva kako bi uspeli produkciju da dovedemo na nivo za koji smatramo da nam je potreban - rekao je Kolopić.

Istakao je da su svi članovi ekipe profesionalci, te da bi naredne epizode uz finansijsku podršku podigle seriju na mnogo viši nivo od pilota, koji su snimili da bi prikazali osnovnu ideju, upoznali likove i prije svega čuli reakcije ljudi.

- Dobili smo mnogo pozitivnih reakcija od publike, svima sam im zahvalan na podršci. Moram da zahvalim reditelju Dušku Stanivuku koji je sa mnom od prve ideje, glumcima - Aleksandru Ristanoviću, Danilu Kerkezu, Lei Sekulić, Darku Stojiću, Lazaru Petroviću i Nataši Perić, snimatelju Igoru Laziću, zatim Igoru Suziću koji je bio zadužen za snimanje i obradu zvuka, asistentu režije Iris Janković, zatim Davidu Gatariću, Bošku Krljašu, Strahinji Dragojeviću, Andrijani Aleksić, Teodori Došen i Marini Ritan, koji su u raznim ulogama više nego pomogli u realizaciji - zaključio je Kolopić i dodao da je to mala, ali  odabrana ekipa koja za sad čini “Osmicu”.

Donacije

Kolopić je istakao da preko “Parteon” kampanje, svi mogu donacijama da pomognu snimanje narednih epizoda.

- Nadamo se i da ćemo uskoro pronaći producenta i sponzore koji će prepoznati našu ideju i pomoći u realizaciji. Više informacija o doniranju možete dobiti na “Fejsbuk” i “Instagram” stranici serije “Osmica”, kao i opisu linka pilot-epizode na “Jutjubu” - naveo je Kolopić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana