Филмски фестивал у Берлину: "Малмкрог" за почетак "Сусрета"

Agencije
Филмски фестивал у Берлину: "Малмкрог" за почетак "Сусрета"

БЕОГРАД - Нови филм прослављеног румунског синеасте Кристија Пујуа "Малмкрог", који је реализован уз подршку Филмског центра Србије и уз учешће српских аутора, отвориће нови такмичарски програм "Сусрети" овогодишњег 70. Берлинала.

 

У Берлину ће бити одржана свјетска премијера филма заснованог на филозофском дјелу "Три разговора" Владимира Соловјова, а који је реализован у копродукцији Румуније, Србије, Швајцарске, Шведске, Сјеверне Македоније и БиХ.

Продуцент је Анка Пују са компанијом "Мандрагора" (Румунија), извршни продуцент Анамариа Анточи, а копродуценти су Милан Стојановић из "Sen­se Pro­duc­ti­on" Видановић из " Cin­ne­mon film"  (Србија)...

На "Малкмкрогу" су радили српски дизајнери звука Зоран Максимовић и Огњен Попић, компјутерске визуелне ефекте креирали су Шива Станојевић и Вукан Бурић, а у филму је коришћена нумера "Тебе поем" Стевана Стојановића Мокрањца.

Поред тога, на остварењу су радили и домаћи филмски радници у сектору камере, уз коришћење филмске опреме из једног од домаћих филмских рентала.

Осмишљен као контрапункт, али и допуна главном "Такмичарском програму", "Сусрети" је такмичарски програм посвећен новим визијама.

Окупља петнаестак радова - свјетских и међународних премијера играних и документарних филмова, а трочлана комисија ће додијелити награде за Најбољи филм, Најбољу режију и Специјалну награду жирија. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана