Filmski festival u Berlinu: "Malmkrog" za početak "Susreta"

Agencije
Filmski festival u Berlinu: "Malmkrog" za početak "Susreta"

BEOGRAD - Novi film proslavljenog rumunskog sineaste Kristija Pujua "Malmkrog", koji je realizovan uz podršku Filmskog centra Srbije i uz učešće srpskih autora, otvoriće novi takmičarski program "Susreti" ovogodišnjeg 70. Berlinala.

 

U Berlinu će biti održana svjetska premijera filma zasnovanog na filozofskom djelu "Tri razgovora" Vladimira Solovjova, a koji je realizovan u koprodukciji Rumunije, Srbije, Švajcarske, Švedske, Sjeverne Makedonije i BiH.

Producent je Anka Puju sa kompanijom "Mandragora" (Rumunija), izvršni producent Anamaria Antoči, a koproducenti su Milan Stojanović iz "Sen­se Pro­duc­ti­on" Vidanović iz " Cin­ne­mon film"  (Srbija)...

Na "Malkmkrogu" su radili srpski dizajneri zvuka Zoran Maksimović i Ognjen Popić, kompjuterske vizuelne efekte kreirali su Šiva Stanojević i Vukan Burić, a u filmu je korišćena numera "Tebe poem" Stevana Stojanovića Mokranjca.

Pored toga, na ostvarenju su radili i domaći filmski radnici u sektoru kamere, uz korišćenje filmske opreme iz jednog od domaćih filmskih rentala.

Osmišljen kao kontrapunkt, ali i dopuna glavnom "Takmičarskom programu", "Susreti" je takmičarski program posvećen novim vizijama.

Okuplja petnaestak radova - svjetskih i međunarodnih premijera igranih i dokumentarnih filmova, a tročlana komisija će dodijeliti nagrade za Najbolji film, Najbolju režiju i Specijalnu nagradu žirija. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana