Фестивал аматерског театра Лакташи: Почетак уз “Ау што је то добар посо”

И. Б.
Фестивал аматерског театра Лакташи: Почетак уз “Ау што је то добар посо”

ЛАКТАШИ - Интернационални фестивал аматерског театра Лакташи 2021, шеснаести по реду, биће одржан од четвртка до недјеље у Центру за културу и образовање у Лакташима.

Фестивал ће почети у четвртак, у 18 часова, премијером представе “Ау што је то добар посо” Драмског студија “Даске” из Лакташа. Након тога у 21.15 часова публика ће имати прилику да ужива у представи “Господар мува”, коју изводи Градско позориште “Јазавац” из Бањалуке. Љубитељима позоришта у петак ће се представити Центар за културу “Масука” комадом “Вија Долорес”, која је настала по драмском тексту Дејана Петковића. Исте вечери у 21 час Градско позориште Мркоњић Град одиграће представу “Остајте овдје”.

Ревијом филмова “Кућа има рогове”, “Кад јутро сване” и “Анастасија” почеће трећи дан фестивала у суботу, у 15 часова. Потом, у 18 часова наступиће Драмска секција Опће гимназије Католичког школског центра “Св. Фрањо” из Тузле, која ће извести представу “Чудоводница”, а у 21.10 Милановачко позориште из Горњег Милановца одиграће комад “Лабудова песма”. Фестивал ће затворити представа “На површини”, коју изводи Студио глуме “Театар 011” из Београда те комад “Само да вам кажем” Драмског студија “Даске” из Лакташа.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана