Festival amaterskog teatra Laktaši: Početak uz “Au što je to dobar poso”

I. B.
Festival amaterskog teatra Laktaši: Početak uz “Au što je to dobar poso”

LAKTAŠI - Internacionalni festival amaterskog teatra Laktaši 2021, šesnaesti po redu, biće održan od četvrtka do nedjelje u Centru za kulturu i obrazovanje u Laktašima.

Festival će početi u četvrtak, u 18 časova, premijerom predstave “Au što je to dobar poso” Dramskog studija “Daske” iz Laktaša. Nakon toga u 21.15 časova publika će imati priliku da uživa u predstavi “Gospodar muva”, koju izvodi Gradsko pozorište “Jazavac” iz Banjaluke. Ljubiteljima pozorišta u petak će se predstaviti Centar za kulturu “Masuka” komadom “Vija Dolores”, koja je nastala po dramskom tekstu Dejana Petkovića. Iste večeri u 21 čas Gradsko pozorište Mrkonjić Grad odigraće predstavu “Ostajte ovdje”.

Revijom filmova “Kuća ima rogove”, “Kad jutro svane” i “Anastasija” počeće treći dan festivala u subotu, u 15 časova. Potom, u 18 časova nastupiće Dramska sekcija Opće gimnazije Katoličkog školskog centra “Sv. Franjo” iz Tuzle, koja će izvesti predstavu “Čudovodnica”, a u 21.10 Milanovačko pozorište iz Gornjeg Milanovca odigraće komad “Labudova pesma”. Festival će zatvoriti predstava “Na površini”, koju izvodi Studio glume “Teatar 011” iz Beograda te komad “Samo da vam kažem” Dramskog studija “Daske” iz Laktaša.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana