ЕРС спонзор манифестације поводом вијека од доласка донског корпуса

Срна
Foto: СРНА

ТРЕБИЊЕ - За 1. новембар планирана је Манифестација "Донцима у част", коју приређује билећки Завичајни клуб "Освит" поводом стогодишњице од доласка Донског кадетског корпуса у Билећу, а генерални је спонзор скупа је "Електропривреда Републике Српске" (ЕРС) , речено је Срни у овом предузећу.

Предсједник Завичајног клуба "Освит" из Билеће Миодраг Хрњез рекао је да ће, захваљујући подршци ЕРС-а и генералног директора овог предузећа Луке Петровића, ова манифестација бити на завидном нивоу.

 Хрњез је истакао да се на свечаној академији, која ће бити приређена у Билећи 1. новембра, очекује присуство еминентних гостију из Русије, као и званичника Републике Српске.

 Он је навео да ће међу истакнутим гостима из Русије бити и генерални директор "Гаспром медија групе", као и командант Донског кадетског корпуса. "Захваљујући ЕРС-у и генералном директору Луки Петровићу успјећемо да на свечану академију окупимо завидан број културних прегалаца, очекујемо долазак Иване Жигон, првакиње драме у Народном позоришту у Београду, те културно-умјетничких друштава и хорова из Херцеговине, тако да ће академија бити на високом нивоу", рекао је Хрњез.

Он је навео да вјерује да ће овај догађај имати велики одјек у Русији, те истакао да је обиљежавање 100 година од доласка Донског кадетског корпуса у Билећу велики догађај не само за Билећу и Херцеговину, него и за Републику Српску. Из ЕРС-а су поручили да је ова компанија увијек спремна да подржи квалитет и подстакне очување традиције и културне баштине.

Свечана академија "Донцима у част" поводом јубилеја 100 година од доласка Донског корпуса у Билећу биће одржана у Дому културе "Јевто Дедијер" у Билећи 1. новембра, са почетком у 19.00 часова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана