ERS sponzor manifestacije povodom vijeka od dolaska donskog korpusa

Srna
Foto: SRNA

TREBINjE - Za 1. novembar planirana je Manifestacija "Doncima u čast", koju priređuje bilećki Zavičajni klub "Osvit" povodom stogodišnjice od dolaska Donskog kadetskog korpusa u Bileću, a generalni je sponzor skupa je "Elektroprivreda Republike Srpske" (ERS) , rečeno je Srni u ovom preduzeću.

Predsjednik Zavičajnog kluba "Osvit" iz Bileće Miodrag Hrnjez rekao je da će, zahvaljujući podršci ERS-a i generalnog direktora ovog preduzeća Luke Petrovića, ova manifestacija biti na zavidnom nivou.

 Hrnjez je istakao da se na svečanoj akademiji, koja će biti priređena u Bileći 1. novembra, očekuje prisustvo eminentnih gostiju iz Rusije, kao i zvaničnika Republike Srpske.

 On je naveo da će među istaknutim gostima iz Rusije biti i generalni direktor "Gasprom medija grupe", kao i komandant Donskog kadetskog korpusa. "Zahvaljujući ERS-u i generalnom direktoru Luki Petroviću uspjećemo da na svečanu akademiju okupimo zavidan broj kulturnih pregalaca, očekujemo dolazak Ivane Žigon, prvakinje drame u Narodnom pozorištu u Beogradu, te kulturno-umjetničkih društava i horova iz Hercegovine, tako da će akademija biti na visokom nivou", rekao je Hrnjez.

On je naveo da vjeruje da će ovaj događaj imati veliki odjek u Rusiji, te istakao da je obilježavanje 100 godina od dolaska Donskog kadetskog korpusa u Bileću veliki događaj ne samo za Bileću i Hercegovinu, nego i za Republiku Srpsku. Iz ERS-a su poručili da je ova kompanija uvijek spremna da podrži kvalitet i podstakne očuvanje tradicije i kulturne baštine.

Svečana akademija "Doncima u čast" povodom jubileja 100 godina od dolaska Donskog korpusa u Bileću biće održana u Domu kulture "Jevto Dedijer" u Bileći 1. novembra, sa početkom u 19.00 časova.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana