EПК 2024. године: Бањалукa брани апликацију у Бриселу

Миланка Митрић
EПК 2024. године: Бањалукa брани апликацију у Бриселу

Бањалука - Делегација Тима за кандидатуру Бањалуке за европску престоницу културе 2024. године отпутовала је данас у Брисел, гдје ће у наредна два дана бранити апликацију за ову престижну титулу.

-  Обучена сам од главе до пете у домаће. Носим Мргуду. Носим Козару. С поносом. Желим на презентацији у Европској комисији представљати Крајину и њене умјетнике. Идем срећна и задовољна. Насмијана и помало пркосна. Јер то смо ми. И даћемо све од себе. За нас, за вас - навела је чланица тима Моника Поњавић. 

Овај, јединствени пројекат реализује се под мотом "Супротности се привлаче", а градови партнери Бањалуке у овом процесу су Бихаћ и Јајце.

Тим је испратила група бањалучких умјетника, који су на свој начин дали подршку те симболично за тимом просули канту воде. 

- Сакупили смо се да нашем тиму пожелимо срећу, надамо се да је вријеме да тај рад буде награђен. Оптимистични смо, али без обзира на то каква буде крајња одлука, ово је једна велика побједа, јер је урађен огроман посао у сфери културе у граду - рекла је књижевница Тања Ступар-Трифуновић.

Осим Бањалуке, за ову престижну титулу бориће се Мостар и Бодо. 
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана