EPK 2024. godine: Banjaluka brani aplikaciju u Briselu

Milanka Mitrić
EPK 2024. godine: Banjaluka brani aplikaciju u Briselu

Banjaluka - Delegacija Tima za kandidaturu Banjaluke za evropsku prestonicu kulture 2024. godine otputovala je danas u Brisel, gdje će u naredna dva dana braniti aplikaciju za ovu prestižnu titulu.

-  Obučena sam od glave do pete u domaće. Nosim Mrgudu. Nosim Kozaru. S ponosom. Želim na prezentaciji u Evropskoj komisiji predstavljati Krajinu i njene umjetnike. Idem srećna i zadovoljna. Nasmijana i pomalo prkosna. Jer to smo mi. I daćemo sve od sebe. Za nas, za vas - navela je članica tima Monika Ponjavić. 

Ovaj, jedinstveni projekat realizuje se pod motom "Suprotnosti se privlače", a gradovi partneri Banjaluke u ovom procesu su Bihać i Jajce.

Tim je ispratila grupa banjalučkih umjetnika, koji su na svoj način dali podršku te simbolično za timom prosuli kantu vode. 

- Sakupili smo se da našem timu poželimo sreću, nadamo se da je vrijeme da taj rad bude nagrađen. Optimistični smo, ali bez obzira na to kakva bude krajnja odluka, ovo je jedna velika pobjeda, jer je urađen ogroman posao u sferi kulture u gradu - rekla je književnica Tanja Stupar-Trifunović.

Osim Banjaluke, za ovu prestižnu titulu boriće se Mostar i Bodo. 
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana