Дарко Николић: Филм "Последњи стрелац" је озбиљна трилер драма

Танјуг
Дарко Николић: Филм "Последњи стрелац" је озбиљна трилер драма

БЕОГРАД, - Гост нове епизоде видео серијала Тањуг Рефлектор био редитељ Дарко Николић који је говорио о свом филму "Последњи стрелац", чије биоскопско приказивање почиње од 14. марта.

Николић је рекао да је за разлику од претходног "Јединог излаза" где је од почетка био укључен у причу, прихватио филм "Последњи стрелац" на позив продуцената, на основу текста Банета Јанковића.

"Рекао сам ајде да се ухватимо у коштаци, да ли могу за релативно мали број снимајућих дана да то урадим. Маја Тодоровић је порадила на сценарију, дошли смо до нечега циме сам био задовољан и онда смо се упустили у то"; рекао је редитељ.

Николић је "Последњег стрелца" описао као трилер драму, која вуче на акцију, у којој Ненада Јездић игра бившег полицајца сада плаћеног убицу. "Свима су ту руке крваве. Мики Крстовић је бандит, криминалац са којим он заправо има нерашчишћена рачуна из прошлости. А заправо видимо да су они некако најближи једном другом и најсличнији"; навео је Николић.

Према његовим ријечима, Милош Тимотијевић игра крвника, али су ликови направљени да гледаоцу буду симпатични, "негде у неком моменту".

Навевши да његове филмове жанровски повезује то што су трилери, Николић је додао да је "Једини излаз" био психолошки трилер, док је "Последњи стрелац" озбиљна драма са елементима акције, где "има пуцањ, свашта се догађа".

Николић је признао да су то његови жанровски афинитети, и да примењује оно што је видео код редитеља који су му драги, док је у раду са глумцима доста флексибилан, и воли унапред да се договори.

"Глумцу пуштам доста. Глумци то воле, и воле да понуде нешто. Ако ми се свиди узмем, ако не, кажем не може, и то буде тако. Никад се нисам посвађао и волим атмосферу снимања, уживам у томе.

Једна од најбитнијих ствари је да ми глумци после кажу како су уживали и једва чекају да поново радимо", рекао је редитељ. Поред Јездића, Крстовића и Тимотијевића, Николић је поменуо и Александру Белошевић, у њеној првој улози, и Наташу Марковић, додавши да су били "једна дивна породица која живи неки живот док траје снимање".

Николић је оцијенио да ће гледаоци у "Последњем стрелцу" проналазити разне ствари које су "блиске нашем менталитету и темпераменту, и моћи ће људи да се препознају у неким ликовима".

"То није само пуцачина, има доста сетних и тужних моментата, али опет није патетично. Има занимљивих моментата, релативно мало коришћених, барем код нас - то је нека та игра са животињама", рекао је Николић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана