Darko Nikolić: Film "Poslednji strelac" je ozbiljna triler drama

Tanjug
Darko Nikolić: Film "Poslednji strelac" je ozbiljna triler drama

BEOGRAD, - Gost nove epizode video serijala Tanjug Reflektor bio reditelj Darko Nikolić koji je govorio o svom filmu "Poslednji strelac", čije bioskopsko prikazivanje počinje od 14. marta.

Nikolić je rekao da je za razliku od prethodnog "Jedinog izlaza" gde je od početka bio uključen u priču, prihvatio film "Poslednji strelac" na poziv producenata, na osnovu teksta Baneta Jankovića.

"Rekao sam ajde da se uhvatimo u koštaci, da li mogu za relativno mali broj snimajućih dana da to uradim. Maja Todorović je poradila na scenariju, došli smo do nečega cime sam bio zadovoljan i onda smo se upustili u to"; rekao je reditelj.

Nikolić je "Poslednjeg strelca" opisao kao triler dramu, koja vuče na akciju, u kojoj Nenada Jezdić igra bivšeg policajca sada plaćenog ubicu. "Svima su tu ruke krvave. Miki Krstović je bandit, kriminalac sa kojim on zapravo ima neraščišćena računa iz prošlosti. A zapravo vidimo da su oni nekako najbliži jednom drugom i najsličniji"; naveo je Nikolić.

Prema njegovim riječima, Miloš Timotijević igra krvnika, ali su likovi napravljeni da gledaocu budu simpatični, "negde u nekom momentu".

Navevši da njegove filmove žanrovski povezuje to što su trileri, Nikolić je dodao da je "Jedini izlaz" bio psihološki triler, dok je "Poslednji strelac" ozbiljna drama sa elementima akcije, gde "ima pucanj, svašta se događa".

Nikolić je priznao da su to njegovi žanrovski afiniteti, i da primenjuje ono što je video kod reditelja koji su mu dragi, dok je u radu sa glumcima dosta fleksibilan, i voli unapred da se dogovori.

"Glumcu puštam dosta. Glumci to vole, i vole da ponude nešto. Ako mi se svidi uzmem, ako ne, kažem ne može, i to bude tako. Nikad se nisam posvađao i volim atmosferu snimanja, uživam u tome.

Jedna od najbitnijih stvari je da mi glumci posle kažu kako su uživali i jedva čekaju da ponovo radimo", rekao je reditelj. Pored Jezdića, Krstovića i Timotijevića, Nikolić je pomenuo i Aleksandru Belošević, u njenoj prvoj ulozi, i Natašu Marković, dodavši da su bili "jedna divna porodica koja živi neki život dok traje snimanje".

Nikolić je ocijenio da će gledaoci u "Poslednjem strelcu" pronalaziti razne stvari koje su "bliske našem mentalitetu i temperamentu, i moći će ljudi da se prepoznaju u nekim likovima".

"To nije samo pucačina, ima dosta setnih i tužnih momentata, ali opet nije patetično. Ima zanimljivih momentata, relativno malo korišćenih, barem kod nas - to je neka ta igra sa životinjama", rekao je Nikolić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana