Цвијановићева: Ћопићева аутентична дјела и данас жива

СРНА
Цвијановићева: Ћопићева аутентична дјела и данас жива

БАЊАЛУКА - Бранко Ћопић писао је на аутентичан начин о темама које су и данас актуелне и занимљиве, те заслужио да његово дјело његујемо и чувамо, поручила је помоћник министра просвјете и културе Републике Српске Наташа Цвијановић.

Цвијановићева је навела да чињеница да шест од 187 основних школа у Републици Српској носи име Бранка Ћопића говори колико је то значајан писац за ово подручје. "Ћопић не само да је писац за дјецу, него је писао романе и за одрасле и та дјела су посебно значајна", рекла је Цвијановићева, која је вечерас у бањалучкој Основној школи /ОШ/ "Бранко Ћопић" присуствовала културно-умјетничком програму поводом обиљежавања 40 година од Ћопићеве смрти.

Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић рекао је да људи од Ћопића могу много тога да науче. "Од њега сви можемо да учимо како да растемо, одрастемо, али да останемо дијете.

Јер човјек док год има маште има и живота у њему, као и смисла и воље да се бори", рекао је Станивуковић. Директор ОШ "Бранко Ћопић" Бранка Шпирић рекла је да су ученици ове школе са радошћу припремили богат културно-умјетнички програм поводом сјећања на лик и дјело Бранка Ћопића.

"Ћопић је наш изузетно значајан завичајни писац који је иза себе оставио велико стваралаштво, те је ово прилика да се присјетимо значаја његовог лика и дјела", рекла је Шпирићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана