Cvijanovićeva: Ćopićeva autentična djela i danas živa

SRNA
Cvijanovićeva: Ćopićeva autentična djela i danas živa

BANjALUKA - Branko Ćopić pisao je na autentičan način o temama koje su i danas aktuelne i zanimljive, te zaslužio da njegovo djelo njegujemo i čuvamo, poručila je pomoćnik ministra prosvjete i kulture Republike Srpske Nataša Cvijanović.

Cvijanovićeva je navela da činjenica da šest od 187 osnovnih škola u Republici Srpskoj nosi ime Branka Ćopića govori koliko je to značajan pisac za ovo područje. "Ćopić ne samo da je pisac za djecu, nego je pisao romane i za odrasle i ta djela su posebno značajna", rekla je Cvijanovićeva, koja je večeras u banjalučkoj Osnovnoj školi /OŠ/ "Branko Ćopić" prisustvovala kulturno-umjetničkom programu povodom obilježavanja 40 godina od Ćopićeve smrti.

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković rekao je da ljudi od Ćopića mogu mnogo toga da nauče. "Od njega svi možemo da učimo kako da rastemo, odrastemo, ali da ostanemo dijete.

Jer čovjek dok god ima mašte ima i života u njemu, kao i smisla i volje da se bori", rekao je Stanivuković. Direktor OŠ "Branko Ćopić" Branka Špirić rekla je da su učenici ove škole sa radošću pripremili bogat kulturno-umjetnički program povodom sjećanja na lik i djelo Branka Ćopića.

"Ćopić je naš izuzetno značajan zavičajni pisac koji je iza sebe ostavio veliko stvaralaštvo, te je ovo prilika da se prisjetimo značaja njegovog lika i djela", rekla je Špirićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana