Зоран Ђерић оставку дао секретарици!

Драгана Келеч
Зоран Ђерић оставку дао секретарици!

БAЊAЛУКA - Професор на Aкадемији умјетности у Бањалуци Зоран Ђерић пренио је јуче ректору бањалучког Универзитета Станку Станићу да је нетачно да није поднио оставку на позицију директора новосадског Позоришта младих, устврдивши да је оставку предао секретарици те установе!

Ђерић је рекао да је она требало да оставку пошаље у Секретаријат за културу Градске управе Новог Сада. У тој институцији "Гласу Српске" су казали да нису добили Ђерићеву оставку.

Станић је рекао "Гласу Српске" да је јуче разговарао са Ђерићем о проблему његовог сталног запослења у двије установе.

- Тражио сам од њега да ми потврди да ли је тачно да је поднио захтјев Управном одбору Позоришта младих у Новом Саду да буде разријешен функције директора те установе као што ме је раније писмено обавијестио. Рекао ми је да је захтјев за разрјешење са дужности директора Позоришта младих дао секретарици, која је требало да га пошаље надлежним институцијама - казао је Станић.

Он је нагласио да је од Ђерића затражио да му до почетка идуће седмице достави написмено да је његов захтјев запримљен.

- Тражио сам од Ђерића да добијем написмено када ће његов захтјев бити ријешен, јер он и даље остаје при одлуци да остаје у радном односу на Aкадемији умјетности у Бањалуци - истакао је Станић.

Додао је да је Ђерића информисао и о томе да је против њега покренуо дисциплински поступак због прекршаја уговора о раду.

На питање да ли ће бити предузете ригорозније мјере против Ђерића, ако у предвиђеном року не добије тражене доказе, Станић је рекао да неће бити потребе за новим мјерама.

Портпарол Градске управе Новог Сада Тијана Вучинић изјавила је у уторак "Гласу Српске" да начелник за културу у Градској управи Нови Сад Aндреј Бурсаћ није примио Ђерићеву писмену оставку на мјесто директора новосадског Позоришта младих, због чега се не може говорити о томе када ће Ђерић отићи са чела те установе.

Ђерић, који је поред Позоришта младих стално запослен и као професор на Aкадемији умјетности у Бањалуци, 6. октобра је обавијестио ректора Станића да је послао писмену оставку на мјесто директора Позоришта да би задржао посао на Aкадемији. Ђерић је тада казао Станићу да је оставку послао Управном одбору позоришта и градском Секретаријату за културу.

"Глас Српске" је открио да је Ђерић у стални радни однос на Aкадемију умјетности у Бањалуци на Одсјеку драмске умјетности примљен у марту, иако је био стално запослен као директор Позоришта младих у Новом Саду.

Иако је прво демантовао наводе "Гласа Српске", када смо објавили доказе да је то тачно, ректор Станић дао је Ђерићу рок од седам дана да се изјасни који ће посао радити.

Истог дана када је ректору послао писмо, Ђерић је новинару "Гласа Српске" рекао да "није запослен у Новом Саду".

- Све оно што је Ваш лист о мени писао до сада је 80 одсто неистина - рекао је Ђерић.

На питање да ли то значи да остаје да ради на Aкадемији умјетности у Бањалуци, Ђерић је одговорио да он новосадском Позоришту младих само помаже док се не снађу и да му је мандат истекао још давно.

Истог дана портпарол новосадског позоришта рекла је да то није тачно и да је Ђерић једини директор те институције.

Секретарица

Шта се десило са Ђерићевом писменом оставком јуче нисмо успјели да сазнамо, јер секретарица Позоришта младих у Новом Саду није дошла на посао због славе.

Портпарол Позоришта младих у Новом Саду Тијана Делић поновила је да не зна да је Ђерић поднио писмену оставку на функцију директора ове установе.

- Ђерић је и даље на мјесту директора Позоришта младих у Новом Саду - рекла је Делићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана