За предсједника скупштине Теслић изабран Саво Касаповић

Срна
За предсједника скупштине Теслић изабран Саво Касаповић

ТЕСЛИЋ - На данашњој конститутивној сједници локалног парламента у Теслићу за предсједника Скупштине општине изабран је Саво Касаповић (СПС), а за потпредсједника Мехмед Дубравац (СДП).

За вршиоца дужности секретара изабрана је Сања Ђурђевић, а заклетве су положили предсједник и потпредсједник Скупштине и одборници.

Касаповић је новинарима изјавио да су скупштинску већину формирали СДС, СПС и СДП, те да очекује да ће у наредном периоду политички субјекти власти и опозиције конструктивно дјеловати да би рад локалног парламента био усмјерен за развој Теслића и на добробит становника.

Он је најавио да ће друга сједница локалног парламента бити одржана у петак, 22. јануара, када ће се, између осталог, расправљати о Нацрту буџета за текућу годину.

Предсједник Клуба одборника СДС-а Милан Касаповић најавио је да ће њихов рад бити усмјерен на очувању дигнитета локалног парламента, те развој Теслића.

Предсједник Клуба одборника СНСД-а Недељко Керић најавио је да ће ова партија дјеловати као конструктивна опозиција и да ће подржати све добре развојне пројекте.

Одборници су данас тајним гласањем за замјеника начелника општине изабрали Милована Станковића (СДС).

За вршиоце дужности начелника одјељења за инспекцијске послове са комуналном полицијом именован је Раде Лазић, за борачко–инвалидску заштиту Душко Петровић, за привреду и пољопривреду Борислав Тешић, за друштвене дјелатности Славен Јелић, за просторно уређење Никола Стокић.

За вршиоца дужности начелника Одјељења за стамбено-комуналне послове именован је Саид Ајановић, а за финансије Деана Вуковић.

Скупштина општине Теслић има 29 одборника, а политичке партије које су формирале већину су СДС са десет одборника, СПС са четири и СДП са једним одборником.

Седам политичких странака у Теслићу освојило је мандате у Скупштини општине на локалним изборима, одржаним 15. новембра, и то десет мандата освојио је СДС, девет СНСД, четири СПС, по два Демос и СДА, а по један ДНС и СДП БиХ, подаци су ЦИК-а БиХ

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана