Власт у Београду уводи "лисице" за непрописно паркиране аутомобиле са страним таблицама

Срна
Власт у Београду уводи "лисице" за непрописно паркиране аутомобиле са страним таблицама

БЕОГРАД - Замјеник градоначелника Београда Горан Весић најавио је да ће градске власти увести "лисице" у борби против бахатог паркирања аутомобила са страним таблицама, јер је примијећено да један број таквих возача, прије свега из Црне Горе и БиХ, избјегава плаћање паркирања и казни.

- Они живе у Београду, а стране таблице им служе да варају државу. Од ове седмице за њих уводимо "лисице" којима се блокира покретање аутомобила са страним таблицама - најавио је Весић.

Он је објаснио да ће таквим аутомобилима који буду откривени да су непрописно паркирани или да не плаћају паркинг бити блокирани точкови "лисицама" на којима се налази број телефона дежурне службе Комуналне полиције.

- Тек када власник тог аутомобила са страним таблицама плати казну биће одблокиран и моћи ће да користи свој аутомобил - рекао је Весић за ТВ "Хепи".

Он је навео да ће на дневном реду данашње сједнице Скупштине града, између осталог, бити одлука о братимљењу са Бањалуком, као и приједлог измјена одлуке о буџету града за ову годину.

 

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана