Vlast u Beogradu uvodi "lisice" za nepropisno parkirane automobile sa stranim tablicama

Srna
Vlast u Beogradu uvodi "lisice" za nepropisno parkirane automobile sa stranim tablicama

BEOGRAD - Zamjenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio je da će gradske vlasti uvesti "lisice" u borbi protiv bahatog parkiranja automobila sa stranim tablicama, jer je primijećeno da jedan broj takvih vozača, prije svega iz Crne Gore i BiH, izbjegava plaćanje parkiranja i kazni.

- Oni žive u Beogradu, a strane tablice im služe da varaju državu. Od ove sedmice za njih uvodimo "lisice" kojima se blokira pokretanje automobila sa stranim tablicama - najavio je Vesić.

On je objasnio da će takvim automobilima koji budu otkriveni da su nepropisno parkirani ili da ne plaćaju parking biti blokirani točkovi "lisicama" na kojima se nalazi broj telefona dežurne službe Komunalne policije.

- Tek kada vlasnik tog automobila sa stranim tablicama plati kaznu biće odblokiran i moći će da koristi svoj automobil - rekao je Vesić za TV "Hepi".

On je naveo da će na dnevnom redu današnje sjednice Skupštine grada, između ostalog, biti odluka o bratimljenju sa Banjalukom, kao i prijedlog izmjena odluke o budžetu grada za ovu godinu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana