Вишковић: Приоритет равномјерни развој Републике Српске

Srna
Foto: Srna

БАЊАЛУКА - Приоритет у програмском опредјељењу будуће Владе Републике Српске је равномјеран развој Српске и њених локалних заједница, изјавио је данас мандатар Радован Вишковић током консултација са делегацијом Савеза општина и градова Српске.

 

Представници Савеза општина и градова, чију је делегацију предводио предсједник тог Савеза Љубиша Ћосић, истакли су да је у наредном периоду потребно даље радити на отварању нових и проширењу постојећих пословних зона у сарадњи са будућом владом, као и јачању концепта слободних зона.

Они су истакли да у општинама и градовима развијају пословне зоне, те да активно раде на унапређењу пословног амбијента, саопштено је из Бироа Владе за односе с јавношћу.

Из Савеза општина и градова су навели да је подршка Владе општинама и градовима била највећа, видљива и мјерљива од 2018. до 2022. године, а посебно су се захвалили за новчану подршку Владе Републике Српске у износу од 30 милиона КМ из 2020. године, што им је било од изузетне помоћи с обзиром на то да је ликвидност њихових буџета била угрожена због посљедица пандемије вируса корона.

Разговорало се о измјенама и допунама одређених законских рјешења, чиме би било поспјешено функционисање, праведнија прерасподјела одређених прихода, те другачија организација појединих служби у органима локалних заједница ради успјешнијег функционисања општина и градова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана