Уручене награде “Капетан Миша”: Заслуге овјенчане престижним признањем

Јана Кезић
Foto: Дражан Поздеровић

БАЊАЛУКА - Престижну награду "Капетан Миша Анастасијевић" данас је добило 20 истакнутих појединаца, установа и предузећа који су дали велики допринос у различитим областима друштвеног живота, стваралаштва и пословања.

Признања су уручена на свечаности "Од капетана Мише до Николе Тесле" у Банском двору у Бањалуци, а организатор додјеле награда је новосадска агенција "Медиа Инвент" у сарадњи са универзитетима у Новом Саду, Београду, Источном Сарајеву и Бањалуци те привредним коморама Србије и Републике Српске.

На почетку свечаности бесједили су угледни српски књижевник Перо Зубац и професор Ненад Новаковић. Новаковић је истакао да су организациони одбор и жири уложили много труда и жеље да ово значајно признање великог добротвора дође до оних који са поносом могу да га носе.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик каже да награда "Капетан Миша Анастасијевић" која му је додијељена припада и његовим сарадницима и свима који су му били подршка у ономе због чега је изабран за личност године.

- Задовољан сам и срећан, захваљујем организаторима и онима који су ме изабрали да добијем ову престижну награду - рекао је Додик.

За часно име новинарске професије награду је добила главна и одговорна уредница "Гласа Српске" Борјана Радмановић Петровић.

- Задовољство ми је што сам добила ову награду, јер то показује да је све што радимо у "Гласу Српске" препознато и у региону. Признања су увијек вјетар у леђа, а ова награда ће бити подстрек да моји сарадници и ја наставимо још боље и дамо свој допринос очувању правих вриједности новинарске професије - казала је Радмановић Петровић.

Директор компаније "Санино" из Дервенте Радован Пазуревић, који је добио награду у категорији успјешан менаџер просперитетне компаније, каже да је велика част бити добитник овог престижног признања.

- Очекујем да ћемо сви који смо добили ову награду наставити дјела оног чије име носи - рекао је Пазуревић.

Награду да само добар човјек може бити добар љекар добила је Сњежана Новаковић Бурсаћ.

- На срећу има много људи који заслужују награде, али што је важније има доста људи који не одустају да помажу другим људима и да чине добра дјела те сви треба томе да теже - казала је Новаковић Бурсаћ.

Међу добитницима овог престижног признања су и потпредсједник Владе и министар финансија Србије Синиша Мали, и то за унапређење сарадње Србије и Српске, министарка финансија РС Зора Видовић за високи професионализам и стручност у раду државних органа, шеф Одјељења интензивне његе и терапије Клинике за дјечије болести УКЦ-а РС Весна Новаковић за пожртвованост и бригу о најмлађима те предсједник Привредне коморе РС Перо Ћорић за унапређење привредног амбијента у Српској и региону и предсједник подручне Привредне коморе Бањалука Горан Рачић за значајан допринос унапређењу коморског система у региону. Награђени су и градоначелник Добоја Борис Јеринић за развојне потенцијале, градоначелник Градишке Зоран Аџић за развојне пројекте Градишке и РС, генерални директор "Вода Српске" Мирослав Миловановић за корпоративну и друштвену одговорност, као и директор Завода за запошљавање РС Мирослав Вујичић за реализацију програма запошљавања у Српској, професорица на Шумарском факултету у Бањалуци Маријана Каповић Соломун за научноистраживачки рад и високо образовање те Милијана Окиљ из Републичког завода за заштиту културно-историјског и природног насљеђа за очување културног блага у Српској.

Престижно признање припало је и амбасадору Мађарске у БиХ Кристијану Поси за јачање сарадње Мађарске, РС и БиХ, власнику предузећа "МГ Минд" и добротвору из Мркоњић Града Младену Милановићу припала је награда "Хуманим стопама Светог Саве", док је власник компаније "Тропик" из Бањалуке Мирко Рисовић награђен за значајне инвестиције и квалитет робе и услуга. Предузећу "ИРБ-Бор" из Зворника додијељена је награда за најбољег пословног партнера, а предузећу "Металеџ" из Прњавора за афирмацију стваралаштва и предузетничке културе.

Признање које је установљено у знак сјећања на лик и дјело великог добротвора и задужбинара, српског родољуба и учитеља Михајла Мише Анастасијевића установљено је 2000. године у Србији, а од 2015. године додјељује се и у Републици Српској.

Успјешни људи

Перо Зубац је за "Глас" рекао да је срећан што је имао прилику да дође у Бањалуку те види много успјешних људи, али и предсједника Додика.

- Дивно је видети успешне људе и град који се развија, због тога се надам да ћемо се још виђати и да ће та моја радост трајати дуго - рекао је Зубац.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана