Универзитет у Бањалуци: Настава уживо све док околности дозвољавају

Срна
Универзитет у Бањалуци: Настава уживо све док околности дозвољавају

БАЊАЛУКА - Настава на Универзитету у Бањалуци биће извођена уживо док год то објективне околности буду допуштале, а, у случају потребе, дозвољено је да се пређе и на друге облике наставе, уз сагласност декана факултета, закључено је данас на сједници Сената Универзитета.

Свака чланица Универзитета има могућност да додатно прилагођава извођење наставе, уважавајући околности као што су број уписаних студената, специфичности предмета или број и величина студијских група.

"Ако се одвија настава на даљину (онлајн), часови се могу претходно снимити како би били доступни и оним студентима који нису имали приступ интернету или из других оправданих разлога нису могли да прате наставу", наводи се у закључку Сената.

Сенат је, такође, нагласио да настава на даљину никако не може представљати достављање студентима само презентација или текстова у ПДФ формату и овакав вид наставе ће се сматрати неодржаном наставом.

Из Сената подсјећају да ће се приликом извођења наставе или консултација обавезно примјењивати све здравствене препоруке Института за јавно здравство Републике Српске, објавио је Студентски парламент Универзитета у Бањалуци. 

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана