У сусрет годишњици Олимпијаде - додјела кацига и смарт сатова за “нашу дјецу”

ГС
Додјела кацига и смарт сатова за “нашу дјецу”
Foto: ОЦ "Јахорина" | Додјела кацига и смарт сатова за “нашу дјецу”

ЈАХОРИНА - Олимпијски бар на врху Јахорине још једном је био мјесто бескрајне забаве најмлађих посјетилаца ове планине, који су заједно са својим родитељима, браћом и сестрама радосно стигли на званичну додјелу кацига из акције „Хиљаду кацига за нашу дјецу“, те додјелу смарт сатова.

Додатни повод окупљању окупљању у овом ресторан-бару на 1.879 метара надморске висине било је и обиљежавање данашње годишњице Зимских Олимпијских игара.

Званичној додјели кацига из акције „Хиљаду кацига за нашу дјецу“, те додјели смарт сатова, претходила је конференција за медије, на којој је говорио директор Олимпијског центра Јахорина Дејан Љевнаић.

- Видјевши досадашњи успјех акције “Хиљаду скија за нашу дјецу”, одлучио сам да дам све од себе да комплетирам њихову скијашку опрему, али и акценат ставим на најбитнији дио исте, а то је кацига. Као родитељу, посљедња ствар о којој сам желио да размишљам након што моја дјеца оду на скијање јесте њихова безбједност. Желио сам само да уживају у љепоти овог спорта и здравом планинском ваздуху, без бојазни да ће се повриједити, и због тога сам увијек приоритет давао кациги. То желим за сву дјецу, али и родитеље. Акцијом као што је “Хиљаду кацига за нашу дјецу” подсвјесно ћемо пробудити и свијест код дјеце о опрезнијем понашању на стазама, те направити једну традицију коју ће они пренијети на своју дјецу једнога дана, када ћемо, вјерујем, сви кацигу сматрати дијелом опреме без којег се не излази на стазу – нагласио је Љевнаић.

Кациге су додијељене за 50, а смарт сатови за 20 присутних малишана за које је упиличено дружење, те упознавање уз закуску.

-Док говоримо о сјајним акцијама које ће најмлађе посјетиоце Јахорине приближити планини, на њеним стазама сада ужива огроман број посјетилаца, који су стигли како би се још једном увјерили зашто је Јахорина број један зимска дестинација у југоисточној Европи. Данас биљежимо 45. дан скијања на Јахорини, у току којих је на нашој планини скијало више од 104.000 скијаша док је забиљежен број пролаза достигао готово 717.000. До сада је остварено 49 одсто од промета за исти период претходне зимске сезоне. На овој олимпијској планини тренутна висина снијежног покривача је 115 центиметара – нагласио је Љевнаић.

Додао је да су ски стазе сјајно уређене, а скијаши и бордери уживају у потпуном капацитету овог ски центра.

-Све инсталације вертикалног транспорта су у погону, укључујући и два нова лифта, сидро Прача и лифт Оштра Глава. Метеоролози у наредним данима најављују сјајне услове за боравак на планини и то баш у дане када је прије 39 година на јахоринским стазама одржана Олимпијада – истакао еј Љевнаић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана